Anderen over het leerboek ‘Fysiotherapeutische gespreksvoering’

Het leerboek Fysiotherapeutische gespreksvoering heeft veel positieve reacties mogen ontvangen. Ervaren fysiotherapeuten gebruiken het inmiddels met plezier. Hier enkele van hun reacties.

“Een compleet en helder leerboek. Eindelijk een boek dat de competentie communicatie volledig uitgewerkt. Het boek is logisch opgebouwd en leest plezierig. Het gehanteerde model sluit uitstekend aan bij allerlei internationale en nationale ontwikkelingen in het vakgebied en geeft houvast voor de praktijk van alledag.”

“Geweldig, toegepast, praktische en toch met een stevige wetenschappelijke basis.”

“Evidence based werken is al jaren het motto, in gespreksvoering kwam dit maar matig van de grond. Gelukkig konden ontwikkelingen als ‘pijn-educatie’ en ‘motiverende gespreksvoering’ de laatste jaren rekenen op toenemende aandacht. Dit boek creëert een compleet model dat het onderwijs in communicatieve competenties van fysiotherapeuten in bachelor en master onderwijs nodig had. De helderheid die het geeft, zal communicatie als professionele verrichting in de fysiotherapie sterker op de kaart zetten.”

Het leerboek op de opleidingen

Op de verschillende bachelor en master opleidingen fysiotherapie is het boek ook in gebruik genomen. Na publicatie in november 2016 zijn enkele bachelor opleidingen het gaan gebruiken in hun curriculum. Inmiddels gebruiken 6 Fysiotherapie HBO opleidingen het. Daarnaast wordt het ook op enkele master opleidingen gebruikt.

Een reactie van één van de programmaleiders:

“Wat een geweldig boek! Communicatie is zo belangrijk en verdient werkelijk de aandacht die het in dit boek krijgt. Menigeen realiseert zich vaak te weinig dat een belangrijk deel van het effect van een fysiotherapeutische interventie afhangt van de kwaliteit van de gespreksvoering van de therapeut. Verder is het mooi dat in het boek vanuit veel wetenschappelijke evidentie wordt geschreven.”

Chat openen
Vragen? Stel ze gerust!
Viaperspectief
Beste bezoeker, waarmee kunnen we je helpen? Laat het ons gerust weten!