Recensie Fysiopraxis

Recensie Fysiopraxis

In de Fysiopraxis van februari 2017 staat een recensie van het leerboek ‘Fysiotherapeutische gespreksvoering’. Het leerboek is door  fysiotherapeute Willemien Fokke tegen het licht gehouden. Willemien is docente aan de masteropleiding Psychosomatische Fysiotherapie van IBS Hogeschool Utrecht.

Uitgebreid, overzichtelijk en toegankelijk.

Fokke beschrijft in het kort hoe het boek is opgebouwd, waaruit het model bestaat dat de kern vormt van het boek en noemt de online-omgeving die als ondersteuning bij het boek beschikbaar is.

Verder schrijft ze:

“In het boek wordt de complexe therapeut-patiëntinteractie uitgebreid en overzichtelijk beschreven. De vormgeving maakt het boek zeer toegankelijk als leerboek. Daarnaast kan ik me voorstellen dat dit boek in je
praktijk ligt als naslagwerk. Door de overzichtelijke inhoudsopgave kun je snel iets opzoeken, bijvoorbeeld wanneer je in de communicatie met je patient vastloopt. Zoals besproken is de wetenschappelijke verantwoording alleen uitgebreid aan de orde in deel V. Dit maakt het boek zeker leesbaarder. Maar voor mij had dit in deel I t/m IV en in de online-omgeving uitgebreider gemogen, om de koppeling met de wetenschap helder te houden. Kortom: een zeer toepasbaar leerboek en naslagwerk voor de fysiotherapeut.”

Chat openen
Vragen? Stel ze gerust!
Viaperspectief
Beste bezoeker, waarmee kunnen we je helpen? Laat het ons gerust weten!