Het project

Het project

Het schrijven van een boek is een heel project. Niet helemaal nieuw voor me maar deze keer is het wel anders. Het boek gaat over fysiotherapeutische communicatie. Communicatieve vaardigheden, of eigenlijk communicatieve competenties.

Allereerst is het een compleet boek. Niet een hoofdstuk of deel over gespreksvoering. Nee een echt studieboek over dit thema, ongeveer 70.000 tot 80.000 woorden. Denk maar aan 250-300 pagina’s. Een stevig boek dus.
Het schrijven betekent dat ik alle ideeën die ik heb goed op papier moet krijgen en ook nog in een handige ordening die (aanstaande) fysiotherapeuten moet helpen hun gespreksvoering op een professioneel niveau te krijgen. En dan moet het ook nog leesbaar zijn, met een schrijfstijl die anderen aanspreekt.

Dan speelt ook nog dat ik het zelf wil gaan uitgeven. Dus alles er omheen ga ik zelf organiseren: een club mensen die feedback geeft op de inhoud, een redacteur, een tekstredacteur, een vormgever, een drukker, en ga maar door.

Mooi zo’n ambitie natuurlijk maar hoe ga je dan zorgen dat het er ook werkelijk komt? Wanneer ga ik schrijven? Tja, in tijden dat ik het verder niet druk heb, vakanties, avonden…..

Dus ging het best lang duren. In het voorjaar 2013 begon ik. In een inspirerende omgeving zoals je op de foto kunt zien.
Inmiddels gelukkig goed op streek. Ik kijk uit naar het moment dat het ik het in mijn handen heb….

Tagged , , ,
Chat openen
Vragen? Stel ze gerust!
Viaperspectief
Beste bezoeker, waarmee kunnen we je helpen? Laat het ons gerust weten!