De vormgeving

De vormgeving

De vormgeving van een boek is een belangrijk aspect. Een mooi vormgegeven boek is fijner om te lezen. Zeker als de vormgeving de inhoud ondersteunt. Als vormgever is Jeroen Alblas betrokken bij mijn boek over Fysiotherapeutische gespreksvoering.

Na wat brainstormen over de vormgeving heb ik wat boeken gezocht die ik mooi vind vormgegeven. Hiermee is Jeroen aan de slag gegaan. Hij werkte drie concepten uit waaruit ik er uiteindelijk één selecteerde. De basis van de vormgeving was geboren: hoofdstuk pagina’s, lettertype, gebruik van foto’s, etc.

Een belangrijk inhoudelijk onderdeel van het boek is het gehanteerde model. Een integratie tussen methodisch fysiotherapeutisch handelen, de kerntaken van Silverman, de communicatie rollen van de fysiotherapeut en zijn attitude. Na enige uitleg hierover bedacht Jeroen een prachtige graphic die al deze aspecten mooi samenvoegde tot één geheel. Echt super.

Vervolgens was er foto materiaal nodig voor het boek. Na wat wikken en wegen besloot ik dit deel zelf voor mijn rekening te nemen. Mijn ouders, gezin en enkele van mijn collega’s dienden als figuranten. Geen gemakkelijk karwei zo bleek. Het werken met kunstlicht ben ik niet zo gewend en dat vroeg de nodige aanpassing. Maar uiteindelijk hadden we genoeg materiaal voor het boek en de omslag.

Deze zomer zal veel werk worden verzet door Jeroen om de tekst en vormgeving klaar te maken. Een flinke klus.

Chat openen
Vragen? Stel ze gerust!
Viaperspectief
Beste bezoeker, waarmee kunnen we je helpen? Laat het ons gerust weten!